4 suvremena alata za bolje učenje engleskog jezika

Below is the first part of an article published in Women in Adria.

Otkrila sam u radu sa svojim polaznicima u Speak Up! konverzacijskom tečaju engleskog jezika nešto fenomenalno za učenje jezika, nešto što me je toliko oduševilo da ne mogu obuzdati potrebu da to sa svima podijelim. Tako da umjesto da Vas vodim kroz popis modernih tajni učenja jezika koji polako raste do krešenda, odmah započinjem s bombom. Zove se Memrise. Promijenit će Vam život.

Gdje i kako učiti vokabular online – Memrise

Memrise je besplatna aplikacija koju možete koristiti na svom kompjuteru i smartphoneu. Što znači da možete učiti strane jezike malo po malo, usput, dok u kafiću čekate onu prijateljicu koja uvijek kasni, dok stojite u redu u pošti, ili dok Vam mama ili baka na telefonu u detalje opisuju neki recept za koji nikad niste pitali.

A kako s Memriseom učiti jezike? Tako da ponavljate vokabular na milijun načina. U Americi je među učenicima i studentima popularno nešto što se zove flashcards – mali papirići malo veće gramaže, obično veličine 10x15mm, na kojima se s jedne strane napiše riječ/pojam/fraza koji se želi naučiti, a s druge strane značenje te riječi/pojma/fraze. Pa se vrti. Prolazi se kroz hrpicu dok se ne nauči sve, i nadopunjava se novim riječima/frazama po potrebi.

Memrise je elektronička verzija takvih flashcardsa. (Hot tip: korisno je upotrijebiti flashcards kada održavate neku prezentaciju pred publikom. Na taj način ne čitate s prezentacije (veeeliki “no-no”), a opet imate oslonac/podsjetnike koji Vam pomažu pri izlaganju). Čitajte dalje.

Facebook
Facebook
Google+
http://www.speakupcroatia.com/4-suvremena-alata-za-bolje-ucenje-engleskog-jezika
YouTube
YouTube
INSTAGRAM