konverzacijski tečaj engleskog jezika

Česta pitanja


Česta Pitanja i Odgovori


Kome je program namijenjen?

Program je namijenjen odraslim grupama polaznika koji iz poslovnih ili osobnih razloga žele održati razinu postojećeg i/ili nadograditi svoje znanje engleskog jezika, a pritom ne žele biti u učionicama gdje nemaju priliku slobodno govoriti te ne žele temeljiti svoje učenje na ‘štrebanju’ gramatičkih pravila. Program je namijenjen profilu polaznika koji se žele usredotočiti na govor.


Koji je cilj programa Speak Up!?

Tematske govorne vježbe služe kao mjesto gdje polaznici mogu koristiti svoj engleski u govoru, i to u kontekstu koji ih zanima. U klasičnim učionicama materijali koji se obrađuju suhoparni su i dosadni te su prilike za govor konstruirane i ograničene. Cilj Speak Up! programa je pružiti mjesto, kontekst i priliku za slobodan, spontan i prirodan govor o zanimljivim temama. Engleski se usavršava kroz čitanje, slušanje i diskusiju.


Uči li se na govornim vježbama gramatika?

Za vrijeme govornih vježbi voditelji zabilježe greške polaznika te ih odmah isprave, u Word dokumentu koji polaznici mogu vidjeti za vrijeme nastave na velikom ekranu povezanim s laptopom koji se koristi za nastavu. Kasnije, voditelji po potrebi šalju vježbe na mail kako bi polaznici mogli kod kuće više proraditi na slabim točkama koje su uočene za vrijeme vježbi.


Mora li se položiti razredbeni ispit za upis u program?

Ne polaže se razredbeni ispit. Voditelji intervjuiraju polaznike kako bi se odredila razina njihovog znanja i grupa koja bi im najviše odgovarala, ovisno o rasporedu i razini znanja.


Moram li kupiti knjige ili druge materijale?

Ne. Tiskani materijali se ne koriste. Za zadaću (tj. kao pripremu za idući sat) koriste se isključivo digitalni materijali koji služe kao temelj za diskusiju. Elektroničkom poštom primate tekst ili audio, odnosno, video zapis koji treba proučiti kao pripremu za idući sat.


Ima li više razina u programu?

Ne. Svi polaznici uspješno pokazuju da mogu razumjeti materijale i uspješno sudjelovati u raspravama. Postoje jače i slabije grupe, ali ne postoji stroga kategorizacija.


Ima li domaće zadaće?

Ima. Polaznici zadaću za iduće vježbe primaju elektroničkom poštom nakon svakog sata. Zadaća se sastoji od tekstova ili audio, odnosno, video snimke koju polaznici pročitaju, poslušaju ili pogledaju kao pripremu za idući sat. Zadaća uključuje i gledanje popularnih TV programa, TED Talks govore i druge prezentacije te čitanje i gledanje drugih zanimljivih materijala. Preciznije je reći da se radi o pripremi za raspravu nego o zadaći.


Mogu li se na satu konverzacijskih vježbi ‘samo pojaviti’, a da se nisam pripremao/pripremala kod kuće?

Moguće je pratiti i sudjelovati u nastavi i razgovorima u Speak Up! i bez pripreme, ali je kvaliteta rasprave puno bolja kada se polaznici pripremaju. Nadalje, čitanjem tekstova, slušanjem audio zapisa i gledanjem video zapisa značajno obogaćujete Vaše znanje engleskog jezika te učvršćujete i proširujete ne samo vještine čitanja i slušanja, nego i vještinu govora kao rezultat općenito proširenog znanja.


Mogu li dobiti potvrdu o završenom semestru?

Da.


Je li moguće pridružiti se jednoj grupi kada je semestar već u tijeku?

Da. Jedna od prednosti Speak Up! programa jest i to što se nastavni ciklus zapravo sastoji od samostalnih jedinica. To znači da je jednostavno pridružiti se u bilo kojem trenutku u semestru, ako se otvori mjesto u grupi koja vas zanima.


Koliki je broj polaznika u svakoj grupi?

Grupe se sastoje od minimalno tri do maksimalno pet polaznika.


Nudite li privatne instrukcije?

Da.


Koliko se često sastaju grupe i koliko traje sat?

Grupe se sastaju dva puta tjedno po dva školska sata (45 min + 45 min).


Gdje se izvodi program?

Nastava se odvija u prostorijama Speak Up! na Medveščaku, u prostorijama Vaše firme ili u prostorijama OffSpace-a u Radničkoj cesti.


Je li moguće nastavu održavati u uredu polaznika?

Da, ako postoji grupa polaznika koja radi u istom uredu, moguće je da se tamo i održava nastava.