O nama

 

Jelena

Zovem se Jelena, izvorni sam govornik engleskog jezika, rođena i odrasla u SAD-u. Magistar sam Engleskog jezika i književnosti te magistar Podučavanja pisanja. Imam više od 20 godina iskustva u radu s polaznicima u Zagrebu i Sjevernoj Americi.

Za svoj magistarski rad na američkom Sveučilištu Johns Hopkins proučila sam kako se pisanjem može razvijati empatija. Niz godina samostalno ozbiljno proučavam najčešće pogreške koje Hrvati čine na engleskom jeziku, te svoja saznanja koristim u radu sa polaznicima kako bih im pomogla da iste prestanu ponavaljati.

Speak Up! sam pokrenula kada sam se iz grada New York preselila u ZG, puna ideja i inspiracija nakon rada s polaznicima iz čitavog svijeta.

Osim hrvatskog i engleskog, pričam i španjolski i francuski. Uz poduku se također bavim i pisanjem, prevođenjem i lektoriranjem. Uz konverzacijski engleski vodim i tečajeve pisanja za mlade kao i “English Writing and Adventure Camp” za tinejdžere u Dalmaciji te English in Miami program u SAD-u.

***

Ivan

Izvorni sam govornik engleskog jezika, rođen sam i odrastao u Pennsylvaniji, SAD. Sa suprugom i djecom preselio sam se u Zagreb u lipnju 2021. godine. Diplomirao sam obrazovne znanosti na Državnom sveučilištu Pennsylvania, magistrirao edukaciju na Sveučilištu Wilkes-Barre i dobio certifikat za podučavanje engleskog kao stranog jezika od akademije TEFL-a. Dvanaest godina predavao sam u osnovnoj školi u Pennsylvaniji. Brojni učenici engleskog jezika iz cijelog svijeta bili su smješteni u mojoj učionici.

Radio sam i u raznim odborima koji su se bavili razvojem i provedbom različitih obrazovnih programa. Dva takva programa bili su hibridni obrazovni sustav koji integrira neovisno i suradničko učenje s izravnom podukom, i program s ciljem zadovoljenja potreba učenika za mentalnim zdravljem i poticanja pozitivne interakcije među vršnjacima. Također sam predavao za UPMC Pinnacle, obližnju bolnicu u Harrisburgu, Pennsylvania. Tečaj kojeg sam pomogao dizajnirati podučio je roditelje koji očekuju svoje prvo dijete o promjenama i stresovima povezanima s rastućom obitelji, kao i metodama zaštite obiteljskih odnosa od negativnih učinaka uzrokovani tim stresom.

Sretan sam što započinjem novo poglavlje u svojoj obrazovnoj karijeri kao nastavnik engleskog jezika u sklopu SpeakUp-a ovdje u Hrvatskoj!

***

 

Chanel

Zovem se Chanel, odrasla sam u Kanadi, gdje živim danas. Nakon studija novinarstva preselila sam se u Zagreb gdje sam šest godina predavala engleski djeci i odraslim polaznicima u privatnim školama stranih jezika. Nakon povratka u Kanadu nastavila sam predavati ženskim imigrantima, kojima sam i pomagala u integraciji u život u Kanadi. Danas iz Kanade predajem engleski online kao dio ekipe u Speak Up-u — nadam se vidjeti Vas u jednoj od mojih grupa!

***

 

Misha (glavni pomoćnik, čuvar, i anti-stres terapija)

(=dog-friendly učionica :))

 

Facebook
Facebook
Google+
http://www.speakupcroatia.com/o-nama
YouTube
YouTube
INSTAGRAM