TEENS

 

LJETNI RASPORED

***

Engleski kamp pisanja i pustolovine – za tinejdžere!

26.06.22. – 02.07.22.

Ujutro tečaj pisanja eseja u američkom stilu, popodne aktivnosti na otvorenome, i veći uspjesi ne samo nakon povratka u školu već i cijeloga života. Pridružite se ovom jedinstvenom ljetnom kampu engleskog jezika te istražite otoke, rijeke i parkove šibenskom arhipelagu dok istovremeno učite pisati kritički, jasno i uvjerljivo.

Saznajte više OVDJE.

 

***

Intenzivni uvodni tečaj pisanja eseja na engleskom

Za sedmaše i osmaše: 04.07.22. – 08.07.22.

Za srednjoškolce: 11.07.22. – 15.07.22.

 

Uvodni tečaj pisanja eseja pripremat će vašeg tinejdžera da bez straha i užasa napiše dobro strukturirani i argumentirani tekst na bilo koju temu—čak i one za koje misli da nema što reći!

Polaznici će uz izvornog govornika i diplomiranog profesora engleskog jezika istražiti i vježbati kako pisati tako da ih drugi čuju i razumiju. Proći će kroz cijeli proces pisanja—od prikupljanja ideja do dotjerivanja kvalitetno strukturiranih tekstova—uz kratka predavanja, grupne rasprave, rad u skupinama te samostalno pisanje. Učit će i vježbati kako se pripremati za pisanje i kako početi pisati, kako zaintrigirati čitatelja, kako strukturirati eseje i druge tekstove na logičan način, i kako kvalitetno izlagati i argumentirati svoje ideje i stavove—sve isključivo na engleskom jeziku.

Sastajemo se 5 dana za redom, od ponedjeljka do petka, od 9:30 do 13h u učionici na Medveščaku (Medveščak 13).

Cijena: 1.700 kn

***

Školska godina 2022.-2023.

Na jesen kreće novi semestralni tečaj za tinejdžere:

Konverzacijski tečaj engleskog + tečaj pisanja na engleskom jeziku

Tinejdžeri su danas prenapredni za klasične tečajeve engleskog jezika. Nadalje, škole i poslodavci sve više cijene i traže sposobnost kritičkog razmišljanja i intelektualnu neovisnost, a one se razvijaju upravo čitanjem, debatiranjem i pisanjem. Zato je Speak Up! kreirao ovaj jedinstven kombinirani program.

LOKACIJA: Zoom ili Medveščak 13 (Zagreb)

POLAZNICI: 11-18 god., jaki B1 ili B2+ engleski

GRUPE: Max 5 polaznika

DINAMIKA: 90 minuta / 1x tjedno / 15 tjedana

CIJENA: 2.250 kn + 200 kn upisnine za nove polaznike

(plativo u 3 rata)

Polaznici doma čitaju i pišu, a na satu raspravljaju o vlastitim i tuđim tekstovima i idejama.

 

PROFESORI

JELENA:

Izvorni govornik engleskog jezika, magistar Engleskog jezika i književnosti (Filozofski fakultet) te magistar Podučavanja pisanja (Sveučiliše Johns Hopkins) s više od 20 godina u obrazovanju u Hrvatskoj i SAD-u.

IVICA:

Izvorni govornik engleskog jezika, magistar primarnog obrazovanja te magistar edukacije (Sveučilište Pennsylvania State) s više od 10 godina iskustva kao učitelj u američkim školama u SAD-u.

 

ZAŠTO PISANJE?

Zadacima i vježbama pisanja polaznici ojačavaju svoje:

  • čitalačke sposobnosti
  • sposobnosti logičkog organiziranja, argumentiranja i izlaganja misli, i
  • sposobnosti kritičkog razmišljanja

te ciljanim vježbama temeljenim na znanstvenim istraživanjima vježbaju kreativno razmišljanje i mijenjenje perspektiva u cilju razvijanja empatije.

I sve to dok usavršavaju svoj engleski.

 

 

Facebook
Facebook
Google+
http://www.speakupcroatia.com/speak-up/teens
YouTube
YouTube
INSTAGRAM